Himmennettävät valaisimet ja lamput

Mikäli kodistasi löytyy valokatkaisin himmentimellä, on yhteen sopivan valaisimen sekä polttimoiden löytäminen tärkeää. Tästa artikkelista löydät tietoa siitä, millaisia ovat himmennettävät valaisimet ja lamput, ja mitä niiden hankinnassa tulee ottaa huomioon. Artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

  • Himmentimeen asennettava valaisin
  • LED-valaisin himmentimeen
  • Himmennykseen soveltuvat polttimot

Himmentimeen asennettava valaisin

Kodin himmentimiin voi lähtökohtaisesti asentaa minkä tahansa valaisimen, joka on a) tarkoitettu kodin sisävalaisimeksi b) ei sisällä kiinteää LED-polttimoa.

Valittavissasi on siis laaja joukko erilaisia kattovalaisimia, sillä himmentimeen valaisinta valitessa sillä ei ole merkitystä, miten monta kantaa valaisimessa on. Yksi tai kymmenen, molemmat käy! Tämä tarkoittaa, että voit asentaa himmentimeen niin kattokruunun kuin yksikantaisen riippuvalaisimenkin.

Tämä tarkoittaa myös, että vaihtoehtojen määrä kasvaa, jolloin lisäneuvot saattavat olla tarpeen. Vinkkejä yleisemmällä tasolla valaisimen valintaan löydät esimerkiksi näistä artikkeleista:

Led-valaisin himmentimeen

Mikäli haluat asentaa himmentimeen LED-valaisimen, on valaisimen tiedoista löydyttävä erikseen tieto, että se sopii himmentimeen. Mikäli LED-valaisimen tiedoista ei löydy merkintää, että se soveltuu himmentimeen, on pääteltävissä, että se ei siihen sovellu.

Millainen polttimo himmennykseen

Kun asennat valaisimen himmentimeen, on tärkeää tietää, millaiset polttimot valaisimeen voi laittaa.

Himmentimeen voi asentaa:

Tavalliset LED-polttimot taas eivät sovi käytettäväksi himmentimen kanssa. LED-polttimoita on nykyään kuitenkin saatavilla myös sellaisia, jotka himmentimeen sopivat. Löydät valikoimamme himmennettävät LED-polttimot täältä.

Himmennettävää polttimoa hankkiessa on otettava huomioon valaisimen kannan koko sekä millaiseen tarkoitukseen valaisin on tulossa, sillä poltimoiden valomäärissä on eroja. Valomäärän kertoo polttimon lumenarvo, jonka lyhenne on lm. Vertailu on hyvin suoraviivaista: mitä suurempi lumenarvo sitä enemmän valoa polttimo tuottaa. Jos siis olet etsimässä himmennettävää polttimoa lämpimän, kotoisan tunnelman luomiseen, riittää polttimo, jossa on pienempi lumenarvo. Jos taas kaipaat tilaan toisinaan enemmänkin valoa, esimerkiksi työskentelyä varten, valitse suuremmalla lumenarvolla varusteltu polttimo.

ValaisinMarketin Lamput-kategoriassa pystyt helposti suodattamaan tuotteita kannan, lampun mallin, valon määrän (lm), värilämpötilan sekä sen mukaan, sopiiko polttimo himmentimeen. Näin oikean polttimon löytäminen onnistuu helposti.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *