Maadoittamattoman pistokkeen asentaminen valaisimeen

Kattopistokkeen voit helposti asentaa valaisimeen itse. Tällä asennusvideolla näytämme, miten maadoittamattoman pistokkeen asentaminen valaisimeen tapahtuu. Maadoitetun pistokkeen asennus tapahtuu samalla logiikalla: saman väriset johdot asennetaan vastakkain.

Asennusohjeet:

 1. Tarkista, että sokeripalan ruuvit ovat auki siltä puolelta, johon pistoke tulee, ja kunnolla kiinni valaisimen päästä.
 2. Aseta pistokkeen johdot sokeripalan koloihin. Saman väriset vastakkain. Värit saattavat hieman vaihdella, tätä ei tarvitse säikähtää. Esimerkiksi sinisen tilalla saattaa olla harmaa johto, ruskean tilalla musta. Löydät täältä tietoa sähköjohtojen mahdollisista värivaihtoehdoista.
 3. Kiristä molemmat ruuvit.
 4. Valmis! Valaisimen voi nyt asentaa turvallisesti kattopistorasiaan.

Onnistuiko pistokkeen asentaminen valaisimeen näillä ohjeilla? Kommentoi alle, että miten kävi! 🙂

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tiesitkö, että ValaisinMarketista pistokkeellisten valaisinten löytäminen on helppoa: klikkaa kyllä suodattimesta kohtaan ”Valaisimessa on kattopistoke”, ja saat esiin vain tuotteet, joissa on pistoke. Esillä olevien tuotteiden määrä ei kuitenkaan juuri pienene, sillä valikoimastamme löytyy vain muutamia tuotteita, joissa pistoketta ei ole, älä siis hämmästy 🙂

Haluaisitko oppia lisää valaisimista ja saada 5 euron alennuskupongin?

Liity kodin valaistuksesta kertovaan sähköpostisarjaan, jossa saat kuuden päivän välein hyödyllistä tietoa kodin valaistuksesta. Sarja sisältää tietoa niin valaisinten asennuksesta kuin vinkkejä sisustukseen. Lisäksi saat alennuskoodin, jolla saat 5 euron alennuksen vähintään 50 euron ostoksesta.

4 Vastaukset

 1. Anna Hakamäki says:

  Entäs kun valaisimessa on vain sininen ja ruskea johto, mutta pistoke on maadoitettu? Eli siinä on kolmas keltavihreä maajohto?

 2. Kati says:

  Hei! Jos ostan maadoittamattoman pistokkeen Ikean lamppuun jossa oli myöskin vain 2 johtoa, sininen ja ruskea, niin voinko tämän silti asentaa katossa olevaan maadoitettuun pistorasiaan?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Kati! Kyllä voi, jos valaisin on kaksoisuoja eristetty. Ikean valaisimien suojauksista emme osaa valitettavasti sanoa, kannattaa siis tarkistaa asia heiltä 🙂

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *