Valaisimen asentaminen sokeripalaan

Tässä artikkelissa kerromme videolla sekä tekstinä, miten valaisimen asentaminen sokeripalaan onnistuu. Tässä ohjeessa lähtötilanne on, että valaisimessa on kiinnitettynä pistoke, joka irrotetaan ensin, jonka jälkeen valaisin asennetaan sokeripalaan.

Jos olet asentamassa valaisinta, jossa pistoketta ei ole, siirry videolla suoraan kohtaan 0:36. Kirjallisissa ohjeissa siirry kohtaan “Asentaminen sokeripalaan”.

Muista sähköturvallisuus! Aloita sähkötyöt aina kytkemällä sulake ensin pois päältä.

Ohjeet asennukseen

Pistokkeen poisto valaisimesta

 1. Löysää kattokupin ruuvi
 2. Avaa ruuvit sokeripalasta. Jos katossa ei ole sokeripalaa, irrota ruuvit pistokkeen puolelta siten, että sokeripala jää valaisimeen kiinni.
 3. Vedä pistoke (ja sokeripala) irti.

Asentaminen sokeripalaan

 1. Yhdistä johdot sokeripalaan siten, että saman väriset ovat vastakkain. Mikäli valaisimessa on 2 maadoitusjohtoa (keltavihreä), liitä molemmat samaan reikään.
 2. Kiristä ruuvit sokeripalasta.
 3. Ripusta valaisin lenkillä kattokoukkuun
 4. Kiristä vetämällä kevyesti johdosta, ja nosta kattokuppi ylös. Näin ripustuslenkki lukittuu paikoilleen.
 5. Kiristä kattokupin ruuvi.
 6. Valmis!

Miten kävi, onnistuiko valaisimen asentaminen sokeripalaan näillä ohjeilla? Kommentoi alle! 🙂

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Esimerkiksi näissä tuotteissa on valmiiksi asennettuna pistoke, mutta se on helppo irrottaa, jotta asennus onnnistuu sokeripalaan:

14 Vastaukset

 1. (nimetön) says:

  Kun lukee liitä samaan reikään (ilmeisesti se johto on keltavihreä vai onko siel johtoja kaksi keltainen ja vihreä jotka laitetaan samaan reikään? Mutta kumpaan niistä rei’istä? Vai onko sama kumpaan?

  • ValaisinMarket says:

   Mikäli katosta tulee keltavihreä eli maadoitusjohto (se on aina nimenomaan keltavihreä,ei keltainen tai vihreä) niin valaisimesta tuleva keltavihreä maadoitusjohto (jos niitä on kaksi niin molemmat) liitetään sokeripalassa samalla kohdalla vastakkaisella puolella olevaan reikään kuin missä katosta tuleva keltavihreä johto on liitettynä.

   Mikäli sokeripalassa on vain kaksi reikää niin valaisimesta tulevaa keltavihreää johtoa/johtoja ei liitetä mihinkään.

   Tarkemmin voimme tapauksessasi auttaa, jos lähetät meille sähköpostia kuvien kera osoitteeseen asiakaspalvelu@valaisinmarket.fi.

 2. Lauri says:

  Ostin lampun uuteen kotiin. Katosta tulee sokeripalaan neljä piuhaa: sininen, keltavihreä, musta ja ruskea. Vanhassa valaisimessa taas on yksi harmaa(nruskea?) piuha ja yksi musta piuha, joka näyttäisi oikeastaan olevan kaksi piuhaa yhdessä nipussa. Mitenhän tämän uskaltaisi asentaa? Vai uskaltaako?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Lauri,
   Kuulostaa sen verran erikoiselta johdotukselta, että oikean kytkennän varmistamiseksi suosittelemme ottamaan
   yhteyttä sähköasentajaan.

   Ystävällisin terveisin Vesa ValaisinMarketilta

 3. Hilkka Ukkola says:

  Ongelma: Vanhan talon katosta tulee ruskea ja sininen johto, mutta uudessa ruotsalaisessa valaisemessa on musta ja ruskea johto. Voiko sokeripalassa olla sininen ja musta johto vastakkain?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Hilkka,
   Tuossa Ruotsalaisessa valaisimessa, mikäli se on uusi, kuuluisi toisen kaapelin olla sinien ja toisen ruskea tai musta.

   Tuosta on hankala sanoa kuinka se menisi oikein. Kannattaa kysyä ostopaikasta tai pyytää vaikka sähköasentajaa kytkemään.

   Ystävällisin terveisin Kaisa aspasta

 4. Marjo says:

  Katosta tulee sininen, ruskea ja keltavihreä kohto sokerinpalaan. Lamppussa, joka pitäisi asentaa on sininen ja ruskea johto. Sininen liitetään siniseen ruskea ruskeeseen. SAAKO katosta tule sokerinpalassa kiinni oleva keltavihreä olla jatkossakin kiinni sokerinpalassa vai mitä sille tehdää ?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Marjo,

   Kyllä, keltavihreä johto saa olla kiinni sokeripalassa.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

 5. Satu says:

  Katosta tulee sininen, ruskea ja keltavihreä johto sokeripalaan. Lamppussa joka pitäisi asentaa on oma sokeripala, jossa sininen ja ruskea johto. Tarkoitus on irrottaa katon sokeripala, ja liittää sininen siniseen ja ruskea ruskeaan, lampun sokeripalaan. Mitä teen keltavihreälle johdolle? Jätänkö sen kattoon omaan sokeripalaansa?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Satu,

   Tämän kanssa tulee toimia niin, että käytät katossa olevaa sokeripalaa, ja jätät kaikki katossa olevat johdot paikoilleen, myös keltavihreän. Yhdistä sitten lampun sininen ja ruskea johto katon sokeripalaan.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

 6. Päivi says:

  Katossa on vain kaksi johtoa sokeripalassa, lampussa joka tarkoitus asentaa siihen on neljä johtoa (plus maadoitusjohto). Onko sitä mahdollista asentaa siihen? Ja miten? Vedänkö kaksi johtoa yhteen?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Päivi,

   Tässä tapauksessa suosittelemme, että valaisimen asentamisen hoitaa sähköasentaja, tai että olet yhteydessä valaisimen ostopaikkaan tai valmistajaan.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

 7. Erja says:

  Katossa on maadoitettu pistorasia. Lampussa on kaksi johtoa (ruskea ja sininen). Miten asennan lampun? Ostanko sokerinpalan, minkä yhdistän lampun johtoihin ja maadoitetun kattopistokkeen jossa ”johto” ja yhdistän sen sokerinpalaan?

  • ValaisinMarket says:

   Hei Erja,

   Osta sokerinpala ja maadoittamaton kattopistoke jossa johto. Koska valaisimessa ei ole maadoitusjohtoa, et tarvitse maadoitettua kattopistoketta. Liitä siniset johdot sokerinpalan vastakkaisille puolille samaan kohtaan ja ruskeat johdot samalla tavalla vastakkain.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *