Valaisimen asentaminen sokeripalaan

Tässä artikkelissa kerromme videolla sekä tekstinä, miten valaisimen asentaminen sokeripalaan onnistuu. Tässä ohjeessa lähtötilanne on, että valaisimessa on kiinnitettynä pistoke, joka irrotetaan ensin, jonka jälkeen valaisin asennetaan sokeripalaan.

Jos olet asentamassa valaisinta, jossa pistoketta ei ole, siirry videolla suoraan kohtaan 0:36. Kirjallisissa ohjeissa siirry kohtaan ”Asentaminen sokeripalaan”.

Muista sähköturvallisuus! Aloita sähkötyöt aina kytkemällä sulake ensin pois päältä.

Ohjeet asennukseen

Pistokkeen poisto valaisimesta

 1. Löysää kattokupin ruuvi
 2. Avaa ruuvit sokeripalasta. Jos katossa ei ole sokeripalaa, irrota ruuvit pistokkeen puolelta siten, että sokeripala jää valaisimeen kiinni.
 3. Vedä pistoke (ja sokeripala) irti.

Asentaminen sokeripalaan

 1. Yhdistä johdot sokeripalaan siten, että saman väriset ovat vastakkain. Mikäli valaisimessa on 2 maadoitusjohtoa (keltavihreä), liitä molemmat samaan reikään.
 2. Kiristä ruuvit sokeripalasta.
 3. Ripusta valaisin lenkillä kattokoukkuun
 4. Kiristä vetämällä kevyesti johdosta, ja nosta kattokuppi ylös. Näin ripustuslenkki lukittuu paikoilleen.
 5. Kiristä kattokupin ruuvi.
 6. Valmis!

Miten kävi, onnistuiko valaisimen asentaminen sokeripalaan näillä ohjeilla? Kommentoi alle! 🙂

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

2 Vastaukset

 1. (nimetön) says:

  Kun lukee liitä samaan reikään (ilmeisesti se johto on keltavihreä vai onko siel johtoja kaksi keltainen ja vihreä jotka laitetaan samaan reikään? Mutta kumpaan niistä rei’istä? Vai onko sama kumpaan?

  • ValaisinMarket says:

   Mikäli katosta tulee keltavihreä eli maadoitusjohto (se on aina nimenomaan keltavihreä,ei keltainen tai vihreä) niin valaisimesta tuleva keltavihreä maadoitusjohto (jos niitä on kaksi niin molemmat) liitetään sokeripalassa samalla kohdalla vastakkaisella puolella olevaan reikään kuin missä katosta tuleva keltavihreä johto on liitettynä.

   Mikäli sokeripalassa on vain kaksi reikää niin valaisimesta tulevaa keltavihreää johtoa/johtoja ei liitetä mihinkään.

   Tarkemmin voimme tapauksessasi auttaa, jos lähetät meille sähköpostia kuvien kera osoitteeseen asiakaspalvelu@valaisinmarket.fi.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.