Kattopistorasian asentaminen

Kattopistorasian asentaminen ei enää kuulu Tukesin mukaan tee-se-itse-sähkötöihin, jonka vuoksi tämä ohje on poistettu.

Vaikka työn tekemiseen tulee kutsua ammattilainen, suosittelemme tätä lämpimästi: pistokkeellisen valaisimen asentaminen kattopistorasiaan on nopein, helpoin ja turvallisin tapa asentaa kattovalaisin. Kodinplaza.fi tarjoaa sähkötöiden kilpailutuspalvelun, kannattaa vilkaista sieltä.

Kattopistorasian voit hankkia odottamaan asennusta esimerkiksi ValaisinMarketista. Valikoimastamme löydät myös suuren määrän kattovalaisimia, joissa on valmiiksi kattopistoke.

Jos sinulla on valaisin hankittuna, jossa ei vielä ole pistoketta kiinnitettynä, löydät ohjeet pistokkeen asennukseen täältä.

ValaisinMarketin suosituimmat valaisimet, joissa on kattopistoke valmiiksi asennettuna

7 Vastaukset

 1. Aijo says:

  Saako kruunupistorasiassa (AKK3) käyttää 2-napaista pistoketta? Sehän menee siihen vain yhteen asentoon. Entä kytkeä 2-johtoiseen tuloon AKK3:a, kun sellainen sattuu olemaan valmiina, eikä viitsi 2-napaista kantta ostaa…

  • ValaisinMarket says:

   Hei!

   Kyllä, asennus on tällä tavoin mahdollista tehdä.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

 2. hannu says:

  Hei. Minulla tulee kattovalaisimelle kaksi ruskeaa ja yksi sininen. Voinko kytkeä silloin siihen kaksi valaisinta. Valaisin tarvitsee yhden sinisen ja yhden ruskean. Olenko ymmärtänyt oikein

  • ValaisinMarket says:

   Hei Hannu

   Kuvailemasi kaltainen tilanne ei ole kovin tyypillinen, joten suosittelemme, että kutsut paikalle sähköasentajan.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

  • mmako says:

   Sininen neutraali N ja kaks ruskeeta virta. Löytyy ihan normaalista 3 napasesta kattorasiasta. Esim kattotuuletin, (P)1 valoille ja (P)2 tuulettimen moottorille.

 3. Sari Manninen says:

  Tuossa videossa ei kyllä kerrottu lainkaan, että miten tällaisen automaattisen kiinnityksen omaavassa pistokkeessa se johtojen kiinnitys tapahtuu, eikä sitä, että miten ne saa irroitettua, kun on se tilanne, että se pitäisi saada pois ja johdot näkyviin.

  • ValaisinMarket says:

   Hei Sari,

   Videolla ei tosiaan asenneta automaattisella kiinnityksellä olevaa pistorasiaa, jonka vuoksi tämä kohta ei näy. Automaattisella kiinnityksellä olevassa pistorasiassa kuoritut johdot vain työnnetään reikiin, jonka jälkeen ne kiinnittyvät automaattisesti.

   Irrottamisesta emme voi valitettavasti sanoa mitään, tämä on valmistajakohtaista. Kannattaa siis olla yhteydessä kattopistorasian valmistajaan.

   Ystävällisin terveisin
   Kaisa aspasta

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *