Mitä tarkoittaa mainoslamppu ja mainoslamppukiinnitys?

Tuotetiedoissamme ja teksteissä esiintyy sellaisia sanoja kuin mainoslamppu ja mainoslamppukiinnitys. Tässä kirjoituksessa käydään läpi 3 asiaa:

 • Mikä on mainoslamppu
 • Millaisiin valaisimiin sopii mainoslamppu
 • Mitä tarkoittaa mainoslamppukiinnitys

Mainoslamput 

Mainoslamppu tarkoittaa polttimoa, jonka kupu osa on pieni ja pallon muotoinen, tunnetaan myös nimellä pallolamppu. Mainoslampun halkaisija on n. 4,5 cm ja korkeus n. 7,2 cm. Mitat vaihtelevat hieman tuotteittain. Mainoslamppua on saatavilla sekä E14- että E27-kantaisena, eli sekä pienellä että isolla kannalla.

Mainoslamppujen yhdistäminen valaisimiin

Kuten muutkin polttimot, mainoslamput ovat yhdistettävissä mihin tahansa valaisimiin, joihin sopii kierrekantainen lamppu, kannan koosta riippuen joko E14- tai E27-kannalla.

Valaisimien muoto ja ulkonäkö ovat määrittäviä tekijöitä sen suhteen, millainen polttimo valaisimeen kannattaa valita. On mahdollista, että valaisimeen ei sen fyysisistä ominaisuuksista johtuen sovi kuin tietyn malliset polttimot. Esimerkiksi Juno-3 -biljardivalaisin tarvitsee mainoslamput, jotta alaosan lasi saataisiin paikoilleen. Jos näin on, löytyy ValaisinMarketissa tämä tieto valaisimen tuotetiedoista.

Toisiin valaisimiin taas sopii mainoslamput paremmin tyylillisistä syistä. Tämä on kuitenkin täysin makuasia.

Jotta saisit mahdollisimman helposti valaisimeen sopivat polttimot, on ValaisinMarketissa jokaiselle tuotteelle määritelty lamppuehdotukset, jotka löydät tuotesivun kohdasta “Suositellut lisätuotteet”. Nämä ehdotukset on tehnyt henkilö, joka on nähnyt tuotteen; ehdotukset eivät siis ole automaattisia, robottien tekemiä suosituksia, jotka perustuvat pelkästään lampunkannan kokoon, vaan huomioon on otettu myös lopputuloksen tyylikkyys.

ValaisinMarket suosittelee mainoslamppua, halogeenia tai lediä, käytettäväksi esimerkiksi näissä tuotteissa:

Mitä se sitten tarkoittaa, kun varjostimessa on mainoslamppukiinnitys?

Varjostinvalikoimaamme kuuluu runsaasti varjostimia, joiden kiinnitystavaksi on ilmoitettu, että ne kiinnitetään mainoslamppuun. Tämä tarkoittaa, että valaisimeen pitää olla asennettuna mainoslamppu, jonka jälkeen varjostin vain painetaan paikoilleen. Esimerkiksi Herringbone-sarjan varjostimet on varusteltu mainoslamppukiinnityksellä, ja ne voidaan yhdistää sekä E14- että E27-kantaiseen lampunjalkaan.

Helen-lampunjaloissa on E14-kanta ja Jamaica-lampunjalassa on E27-kanta. Molempiin on asennettu mainoslamppu, joten Herringbone-25 lampunvarjostimet ovat asennettavissa kumpaan tahansa.

2 Vastaukset

 1. Narva says:

  Valaisimienne esittelyistä ei käy ilmi voidaanko valaisin asentaa maadoittamattomaan vain ainoastaan maadoitettuun pistorasiaa. (matrolig).

  • ValaisinMarket says:

   Hei Narva,

   Pahoittelumme tätä puutetta tuotetiedoissa. Valaisimet voi asentaa sekä maadoitettuun että maadoittamattomaan pistorasiaan.

   Ystävällisin terveisin Kaisa aspasta

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *