Mitä tarkoittaa pallolamppu ja pallolamppukiinnitys?

Tuotetiedoissamme ja teksteissä esiintyy sellaisia sanoja kuin pallolamppu ja pallolamppukiinnitys. Tässä kirjoituksessa käydään läpi 3 asiaa:

  • Mikä on pallolamppu
  • Millaisiin valaisimiin sopii pallolamppu
  • Mitä tarkoittaa pallolamppukiinnitys

Pallolamput 

Pallolamppu tarkoittaa polttimoa, jonka kupu osa on pieni ja pallon muotoinen, tunnetaan myös nimellä mainoslamppu. Pallolamppua on saatavilla sekä E14- että E27-kantaisena, eli sekä pienellä että isolla kannalla. Pallolampusta käytetään myös nimitystä mainoslamppu. Pallolampun halkaisija on n. 4,5 cm ja korkeus n. 7,2 cm. Mitat vaihtelevat hieman tuotteittain.

Pallolamppujen yhdistäminen valaisimiin

Kuten muutkin polttimot, pallolamput ovat yhdistettävissä mihin tahansa valaisimiin, joihin sopii kierrekantainen lamppu, kannan koosta riippuen joko E14- tai E27-kannalla.

Valaisimien muoto ja ulkonäkö ovat määrittäviä tekijöitä sen suhteen, millainen polttimo valaisimeen kannattaa valita. On mahdollista, että valaisimeen ei sen fyysisistä ominaisuuksista johtuen sovi kuin tietyn malliset polttimot. Esimerkiksi Juno-3 -biljardivalaisin tarvitsee pallolamput, jotta alaosan lasi saataisiin paikoilleen. Jos näin on, löytyy ValaisinMarketissa tämä tieto valaisimen tuotetiedoista.

Toisiin valaisimiin taas sopii pallolamput paremmin tyylillisistä syistä. Tämä on kuitenkin täysin makuasia.

Jotta saisit mahdollisimman helposti sopivat polttimot valaisimiin, on ValaisinMarketissa jokaiselle tuotteelle määritelty lamppuehdotukset, jotka löydät tuotesivun kohdasta ”Suositellut lisätuotteet”. Nämä ehdotukset on tehnyt henkilö, joka on nähnyt tuotteen; ehdotukset eivät siis ole automaattisia, robottien tekemiä suosituksia, jotka perustuvat pelkästään lampunkannan kokoon.

ValaisinMarket suosittelee pallolamppua, halogeenia tai lediä, käytettäväksi esimerkiksi näissä tuotteissa:

Mitä se sitten tarkoittaa, kun varjostimessa on pallolamppukiinnitys?

Osassa varjostinvalikoimastamme on ilmoitettuna kiinnitysmuodoksi pallolamppukiinnitys. Tämä tarkoittaa, että valaisimeen pitää olla asennettuna pallolamppu, jonka jälkeen varjostin vain painetaan paikoilleen. Esimerkiksi Fashion-24 -lampunvarjostin on varusteltu pallolamppukiinnityksellä, ja se voidaan yhdistää sekä E14- että E27-kantaiseen lampunjalkaan.

Helen-lampunjaloissa on E14-kanta ja Daisy-lampunjalassa on E27-kanta. Molempiin on asennettu pallolamppu, joten Fashion-24 -lampunvarjostin on asennettavissa kumpaan tahansa.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *