Miten valaisin puhdistetaan?

Kansikuvassa tuote Linne-10 -kristallikruunu

Valaisimen puhtaus takaa parhaan mahdollisen valaistustehon, joten valaisimien siisteyttä kannattaa tutkailla aina silloin tällöin tai esimerkiksi kerran kuussa. Pölyinen lamppu ja kuolleet ötökät plafondissa eivät varsinaisesti kaunista ympäristöään.

WC-tiloissa, eteisessä sekä muissa tiloissa, joissa käytetään hiuslakkaa ja muita aerosolillisia tuotteita, kerääntyy valaisimiin enemmän likaa ja niiden pinnat sameutuvat. Näissä tiloissa valaisinten puhtautta kannattaa tutkia hieman useammin.

Ennen kuin aloitat valaisimen puhdistuksen, katkaise virta ja anna lampun jäähtyä. Ledivalaisimet jäähtyvät nopeasti, koska ne eivät juuri lämpenekään, mutta halogeenit kuumenevat hyvin nopeasti ja hyvin kuumaksi.

Miten eri valaisinmateriaalit puhdistetaan?

Kangasvarjostin

Kangasvarjostinta voi kevyesti imuroida imurin harjaspäällä tai pölyä voi puhaltaa hiustenkuivaajalla. Kangasvarjostinta voi pyyhkiä pölyhuiskulla ja mikrokuituliinalla.

Kangasvarjostimen tahroja ei saa hangata, ettei tahra leviä. Tahraa voi yrittää painella kostealla liinalla ja pienellä määrällä Marseille-saippuaa, jos kangas on tarpeeksi paksua ja kestävää. Mitä vaaleampi kangasvarjostin on, sitä varmemmin tahra siihen jää.

Kristallivalaisin

Kristallivalaisimen pölyjä voi puhdistaa pölyhuiskulla, mutta jos kristallit haluaa puhdistaa perinpohjaisesti, siihen kannattaa käyttää tarkoitukseen sopivaa kristallinpuhdistusainetta.

Katkaise valaisimesta virta ja suojaa alla olevat pinnat. Irrota valaisimesta polttimo ja suojaa sähköosat muovilla. Ravista puhdistussprayta hyvin ja suihkuta ainetta koko valaisimeen. Anna aineen kuivua, älä yritä kuivata sitä käsin. Noin 30 minuutin kuluttua valaisin on säihkyvän kirkas. Voit toistaa käsittelyn, jos prismat ovat hyvin likaiset.

Lasivalaisin

Lasivalaisinta voi pyyhkiä nihkeällä liinalla, jossa on pieni määrä mietoa pesuainetta, kuten käsitiskiainetta. Pölyjä voi pyyhkiä mikrokuituliinalla ja pölyhuiskulla. Jos lasikupu on irrotettava, voit myös puhdistaa sen vedellä ja pesuaineella. Muista antaa kaikkien osien kuivua hyvin!

Metallivalaisin

Metallisia valaisimia voi pyyhkiä nihkeällä liinalla. Ei märällä eikä kostealla, ettei jää vesirantuja. Metallisiin osiin ei myöskään saa jäädä kosteutta, etteivät ne ruostu.

Metallisia valaisimia voi myös pyyhkiä hyvin miedolla pesuaineella, jota sekoittaa lämpimään veteen. Esimerkiksi käsitiskiaine sopii tarkoitukseen, kunhan sitä laittaa hyvin pienen määrän. Metallisista valaisimista voi pyyhkiä pölyä mikrokuituliinalla tai pölyhuiskulla.

Muovivalaisin

Muovisen valaisimen voi puhdistaa nihkeällä liinalla ja pienellä määrällä mietoa pesuainetta, kuten käsitiskiainetta. Muovivarjostinta voi myös kevyesti imuroida ja pyyhkiä pölyjä mikrokuituliinalla tai pölyhuiskulla.

Paperivarjostin

Paperivalaisinta ei voi puhdistaa kovinkaan perusteellisesti. Ajan myötä paperi haurastuu ja pölyhuiskukin voi tehdä hauraaseen paperiin reiän. Paperivalaisinta voi kevyesti ja riittävän kaukaa puhaltaa esimerkiksi hiustenkuivaajalla ja harjata pehmeällä siveltimellä, mutta kannattaa olla hyvin, hyvin varovainen.

Valaisinten polttimoita tarvitsee puhdistaa harvemmin, mutta niistäkin voi varovasti pyyhkiä pölyjä pölyhuiskulla tai nihkeällä liinalla.

Tutustu tästä valaisinvalikoimaamme!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *