Retrot valaisimet – väripilkkuja menneisyydestä

Ah, retro – tuo rakastettu, nostalginen tuulahdus menneisyydestä. Retro tarkoittaa uutta esinettä, huonekalua, vaatetta tai muuta asiaa, joka muistuttaa vanhaa: kuten 2020-luvulla valmistettua valaisinta, joka jäljittelee 1950-luvun tyyliä. Retrot valaisimet leikittelevät aiempien vuosikymmenten vaikutteilla, mutta nykyajan keinoin.

Keittiön sisustus, jossa vaalean pyöreän ruokapöydän päällä on sininen metallinen Anna riippuvalaisin.
Anna-riippuvalaisin, turkoosi

Inspiraation muotokieleensä, tyyliinsä, värimaailmaansa ja materiaaleihinsa retrot valaisimet ammentavat siis kultaisesta menneisyydestä. Aivan simppeliä aikahaarukkaa tälle menneisyydelle ei ole, vaan käsitys on kiinni katsojasta.

ValaisinMarketin valikoimassa retrot valaisimet ja varjostimet on rajattu henkimään 50–80-lukujen tyyliä. Näin ollen retrot valaisimet voivat sisältää, ja sisältävätkin, monenlaisia muotoja, materiaaleja ja värejä. Ovathan ne heijastus kokonaisesta neljästä tai useammasta vuosikymmenestä!

Retrot valaisimet ValaisinMarketilta

Yhtä yhdistävää tekijää retroille valaisimille ei siis ole, mutta ValaisinMarketin valikoimasta voit bongata ainakin tällaisia uusvanhoja tuttavuuksia:

1950-luvun retrovalaisimet, jotka henkivät Jenkkien pop-kulttuurista tuttua kepeää, pastellisävyistä 50-luvun tunnelmaa. Hyvä fiilis on taattu!

1960-luvun tyylisissä retroissa valaisimissa näkyvät värit ja lämpimät sävyt, erityisesti lämmin keltainen. Tyyli on kodikas. 1960-luvulla teollisuudessa opittiin valmistamaan toistuvia kuoseja, mikä vapautti ilmettä ja toi raidan tilalle villejäkin kuvioita, joita voi bongata retrovarjostimista.

1970-lukua imitoivista retroista valaisimista ja varjostimista taas voi löytää ehtaa 70-luvun estetiikkaa: samettia, murrettuja sävyjä ja oranssia.

1980-lukua henkivät retrot valaisimet tunnistat eläinkuosista, nahkasta ja kromista, joita kaikkia löytyy ValaisinMarketin valikoimasta. Kasarin aikakaudesta muistuttavat myös neonvärit!

Retrovalaisin kotiin

Miten sitten yhdistää retrovalaisin muuhun sisustustyyliin? Ihan miten vain eli juuri niin kuin itse tykkäät. Retrolla valaisimella voit esimerkiksi rikkoa harmoniaa: siloteltu ja kokovaalea sisustus saa retrovalaisimesta hienon katseenvangitsijan, moderniin sisustukseen se taas tuo hauskaa kontrastia.

Valkoiseen makuuhuoneeseen on tuotu 70-luvun lämpöä oranssilla Cleo-50 -riippuvalaisimella.
Keittiön sisustus, jossa musta riippuva Eino kattovalaisin mustan pöydän päällä.
Pieni keittiönpöytä (koko 75x75cm) on saanut valaisimekseen mustan Eino-30 -suutarinvalaisimen.
Valkoinen lastenhuone valkoisella kerrossängyllä. Valkoinen lukuvalo on Orivan Klämma-S -seinävalaisin.
Klämma-sarjan seinävalaisimissa on nipistinkiinnitys, joten se on näppärä kiinnittää vaikka hyllynreunaan.

ValaisinMarketilta löydät yhteensä noin 150 retroa valaisinta ja varjostinta. Hyppää valikoimaan tästä!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *