Viimeistele kotisi tyylikkäillä moderneilla valaisimilla

Ajaton ja pelkistetty moderni sisustus ihastuttaa monia. Siinä koruttomuus ja puhtaat linjat yhdistyvät funktionaalisuuteen, ja kuten muillakin sisustuksen elementeillä, myös valaisimilla on selkeä käyttötarkoitus. Modernit valaisimet sopivat kuitenkin monenlaiseen kotiin. Selaa alaspäin ja löydä tyyliisi istuva moderni valaisin!

Olohuoneen sisustus, jossa on musta Mars kattovalaisin jonka materiaali on akryyli, sekä harmaa Ira lattiavalaisin.
Olohuone, jonka kattovalaisin on Mars-riippuvalaisin. Lisävalona tumman harmaa Ira-L -lattiavalaisin.

Millaisia ovat modernit valaisimet?

Moderneja valaisimia yhdistää usein selkeälinjaisuus: niissä on simppelit muodot, joihin ei ole lisätty ylimääräisiä krumeluureja. Moderni valaisin voi olla yhtä lailla pyöristetty kuin terävä, mutta olennaista on, että muoto on selkeä. Modernit valaisimet ovat yksinkertaisia sanan positiivisessa merkityksessä.

ValaisinMarketin suosituimmat, modernit valaisimet ja varjostimet

Selkeän ja pelkistetyn tyylin ohella modernien valaisinten joukosta löytyy kuitenkin myös näyttäviä ”showstoppereita”, joiden vaikuttavuus syntyy esimerkiksi supersuuresta koosta tai muusta katseen vangitsevasta tekijästä. Pelkistetty moderni sisustus valaisimineen ei siis missään nimessä ole tylsä!

Tyypillisiä materiaaleja moderneille valaisimille ovat lasi ja metalli, mutta löytyypä modernien valaisinten klassikoista myös muovisia valaisimia. Tyypillistä on, että valaisinten metalliset pinnat – kuten moderni tyyli muutenkin – ovat ennemmin viimeisteltyjä kuin raa’an näköisiä. ValaisinMarketin valikoimaan sisältyvät modernit valaisimet ovat materiaaleiltaan pääasiassa lasia ja metallia.

Vaalea puu ja Fenix-riippuvalaisimen krominen lasikupu luovat yhdessä kauniin kontrastin.

Varjostimet moderneissa valaisimissa ovat tavallisesti kankaisia, kuten varjostimet muutenkin usein ovat. Moderneja varjostimia yhdistävät esimerkiksi kiiltävät pinnat, yksivärisyys tai moderniksi mielletyt kuvioinnit.

Modernit valaisimet rokkaavat hillittyjä sävyjä tarkoin harkituilla väripilkuilla

Selkeys on yksi avainsanoista myös modernien valaisinten värimaailmassa. Modernit valaisimet suosivat selkeitä ja pelkistettyjä värejä: valkoista, mustaa, harmaata, kromia ja messinkiä. Myös muut metallivärit kuuluvat saumattomasti moderniin sisustukseen.

Valkoinen Virginia-riippuvalaisin halkaisijaltaan 140 cm kokoisen ruokapöydän yllä.

Neutraalien sävyjen ohella moderneista valaisimista löytyy kuitenkin värikkäitä yksilöitä tai yksityiskohtia, joita modernin sisustuksen rakastajat hyödyntävät tarkoin harkittuina väripilkkuina sisustuksessa.

ValaisinMarketin modernit valaisimet noudattavat pääosin tyypillistä, neutraalia värimaailmaa, mutta joukosta löytyy myös vähän värikkäämpiä valaisimia, jotka muotonsa puolesta voidaan lukea modernien valaisinten kirjoon.

Olohuoneen sisustus, jossa on vihreä metallinen Franz riipuvalaisin ruokapöydän päällä sekä bambuvalaisin Lauha sohvapöydän yllä.
Sulassa harmoniassa. Vasemmalla on Franz-riippuvalaisin vihreänä ja oikealla Lauha-riippuvalaisin.

Moderni koti on lämmin ja valoisa

Modernille sisustukselle luontaista on runsas valoisuus – niinpä niin valaisinten kuin ikkunoidenkin tulee tarjota reilusti valoa. Valaistuksen tulee olla myös käytännöllistä, helposti muunneltavaa ja selkeitä tarkoituksia palvelevaa. Esimerkiksi kattovalon on tuotava reilusti valoa koko tilaan. Jos pimeitä nurkkia jää, valoa lisätään niihin pöytä- tai jalkavalolla. Modernin sisustuksen valaistus on funktionaalista.

Tämän olohuoneen nurkkaa valaisee Cora-L -lattiavalaisin, jonka väri on taitettu valkoinen.

Stailatuissa sisustuskuvissa sävyt ovat yleensä kylmiä, ja siksi lehtiä selailemalla voi syntyä sellainen mielikuva, että moderni koti on valonsävyltään kylmä. Todellisuudessa moderni koti voi hyvinkin olla kodikas ja sisältää samanvärisiä valoja kuin muutkin sisustustyylit. Moderni koti saa olla kodikas ja lämmin!

Moderneja valaisimia ei kuitenkaan tarvitse rajata moderniin sisustukseen – simppelien muotojensa ja selkeälinjaisuutensa ansiosta modernit valaisimet yhdistyvät helposti osaksi melkein mitä tahansa sisustustyyliä. Kokonaisuus ratkaisee tässäkin. Yksittäinen valaisin tai varjostin voi myös kuulua useampaan tyyliin ja siksikin sopia monenlaiseen kotiin. Poimi siis kotiisi mieluisat valaisimet ja yhdistele rohkeasti erilaisia tyylejä!

Bonnie-41 on tyyliltään moderni kristallivalaisin, ja silti se sopii erinomaisesti tähän maalaisromanttiseen ympäristöön. Suosittelemme vilkaisemaan tämän tuotteen arvostelut, sieltä löydät upeita asiakkaidemme kuvia!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *