Erikoiset valaisimet – kodin kiinnostavat katseenvangitsijat

Kaipaatko kotiisi jotain uniikkia: keskipistettä, joka viimeistelee sisustuksen, herättää tunteita ja ilmentää persoonaasi kiinnostavalla tavalla? Olet oikeassa paikassa! Olemme koonneet tähän blogiin verkkokaupastamme löytyviä erikoisia valaisimia, joiden joukosta voit bongata sisustukseesi omaperäistä valoa.

Erikoiset valaisimet ovat neutraalin vastakohtia

Se, mikä on erikoista – niin valaisimissa kuin muutenkin – on tietysti mielipideasia. Me ValaisinMarketilla määrittelemme erikoiset valaisimet niiden vastakohdan kautta: jos on olemassa erikoisia valaisimia, on oltava myös tavallisia valaisimia.

Rowena-6 -kattokruunu sopii räyhävämmän kodin ruokapöydän valaisimeksi.

”Tavallisiksi” valaisimiksi luokittelemme neutraalit valaisimet. Sellaiset, jotka eivät herätä erityistä huomiota tai vahvoja tunteita. Neutraalit valaisimet palvelevat tehtäväänsä, valaisemista, ja niiden ulkonäkö saattaa olla siinä yhteydessä sivuseikka.

Erikoiset valaisimet taas ovat kaukana neutraalista. Ne kiinnittävät huomion ja herättävät mielipiteitä, olipa mielipide sitten ”hyi” tai ”vau”.

Keittiön sisustus, jossa on Joan-3 kattovalaisin ruskean pyöreän ruokapöydän päällä.
Joan-3 -ryhmävalaisin ei ole ainakaan sen saamien Facebook-kommenttien mukaan ole jättänyt porukkaa kylmäksi!

Meidän näkemyksemme mukaan epätavallinen muoto on ykköstekijä, joka tekee valaisimesta tai varjostimesta erikoisen – ei esimerkiksi suoraan väri tai materiaali, mutta tästäkin on erilaisia näkemyksiä, ja toki toiset materiaalit ovat käytössä sen verran harvemmin, että ne ovat siksi erikosia.

Kristen-riippuvalaisin on monin tavoin erikoinen: sen muoto ei todellakaan ole tavanomainen, ja lisäksi sen varjostin on kiveä!

Löydä kotiisi valoa metallista ja kivestä

ValaisinMarketin erikoisista valaisimista löydät paljon metallisia valaisimia monenmoisissa muodoissa. Lisäksi joukossa on epätavallisempiakin materiaaleja, esimerkiksi kiveä. Ja toki myös niitä perinteisiä, kuten vaikkapa bambua, joka sekin taipuu moneen muotoon – myös näihin erikoisempiin.

Olohuone, jossa riippuva bambu kattovalaisin Säde, konjakin värinen sohva, taulu ja sohvapöytä.
Lennokas Säde-riippuvalaisin on valmistettu bambusta.

Värimaailmaltaan erikoiset valaisimemme ovat selkeästi tummanpuoleisia, vaikka on joukossa myös värikkäitä tuotteita sekä muutama vaaleakin varjostin.

Lastenhuoneen sisustus, jossa on kirjava kattovalaisin ja harmaa lukuvalo.
Broken Mirror -riippuvalaisimen kankaan kuviointi on tavallista räväkämpi.

Kokoskaala on laaja aina pienehköstä 15-senttisestä valaisimesta kattokruunuun, jonka halkaisija ulottuu metriin!

Riippuva kattovalaisin. Valaisin on metallinen , värinä hopea ja harmaa. Materiaalina betonirauta.
Evina-riippuvalaisin on halkaisijaltaan vain 18 cm, joten se sopii hyvin esimerkiksi tason ylle valaisimeksi. Tämä betoniraudasta valmistettu valaisin kestää varmasti!
Suuri, halkaisijaltaan 95 cm oleva Clara-8 -kattokruunu valaisee kahdeksalla valopisteellään suuren, 160x160cm kokoisen ruokapöydän näyttävästi.

Mieleenpainuvan ulkonäkönsä lisäksi erikoisilla valaisimilla on käytännöllinen aspekti: valaistustarkoitus. Yksikään erikoisista valaisimistamme ei ole niin erikoinen, etteikö siitä löytyisi valoa. Valon määrä, suunta, kohdistus ja muut ominaisuudet toki vaihtelevat. Löydät siis varmasti tarkoituksiisi sopivan valonlähteen.

Olohuoneen sisustus, jossa ruskea pöytävalaisin vihreäkuvioisella varjostimella sekä lasinen kattovalaisin jonka metalliosien väri on ruskea.
Valoa piisaa, kun valaisimessa on 6 lampunkantaan, kuten esimerkiksi Carol-6 -ryhmävalaisimessa on. Pöytävalaisin on tumman ruskea Cambridge, ja siinä on Strelizia-35 -lampunvarjostin. Tämän “Maanläheistä ja näyttävää” kokonaisuuden saat hankittua kerralla helposti täältä >

Täydennä sisustusta persoonallisella twistillä

Erikoisesta valaisimesta saat katseenvangitsijan ihan minkälaiseen sisustukseen vain: moderniin, neutraaliin, skandinaaviseen, vintageen ja niin edelleen. Erikoiset valaisimet ovat ennen kaikkea koristeellisia valaisimia, joiden olemassaolon tarkoitus on tuoda kotiin paitsi valoa, myös persoonallista ilmettä.

Jean-sarjan tuotteet ovat ratkaisu, kun kaipaat sisustukseesi lisää kultaa

Meiltä löydät tällä hetkellä yli 120 erikoista valaisinta tai varjostinta niin kattoon kuin muillekin pinnoille. Painotus on tummissa ja keskikokoisissa, leveydeltään tai halkaisijaltaan 26–50-senttisissä valaisimissa, mutta valikoimaa riittää laidasta laitaan. Hintahaitari ulottuu aina 25 eurosta 600 euroon asti. Erikoisen ei siis tarvitse olla kallista.

Tässä linkkejä, joista pääset tutustumaan hieman tarkemmin erikoisiin valaisimiin ja varjostimiin:

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *