Vinkit skandinaavisen kodin valaistukseen

Skandinaaviset valaisimet ovat selkeitä linjoja, vaaleita ja helposti, sekä harmonisesti toisiinsa sopivia värejä. Skandinaavisen tyylin valaisimia yhdistää myös helppohoitoisuus, selkeys ja näyttävyys.

Skandinaavisen tyylin kulmakivinä voidaan myös pitää rauhallisuutta, ajattomuutta, sekä seesteisyyttä. Tässä tyylisuunnassa myös käytännöllisyys korostuu. Pientä kontrastisuutta voi myös olla, kuten murrettuja sävyjä.

Kansikuvassa olevat tuotteet ovat Jill-40 -riippuvalaisin sekä Solina-P -pöytävalaisin, valkoinen

Minimalistinen ja pelkistetty tyyli eroaa skandinaavisesta taas muodon ja määrän minimointina, mutta pelkistetyssä tyylisuunnassa kontrastit värien ja muotojen välillä voivat olla isoja. Valaisin voi esimerkiksi olla kirkuvan limen vihreä, jolloin se ei ole enää skandinaavinen, mutta se voi edelleen olla minimalistinen.


Minimalistinen ja pelkistetty tyyli eroaa skandinaavisesta taas muodon ja määrän minimointina, mutta pelkistetyssä tyylisuunnassa kontrastit värien ja muotojen välillä voivat olla isoja. Valaisin voi esimerkiksi olla kirkuvan limen vihreä, jolloin se ei ole enää skandinaavinen, mutta se voi edelleen olla minimalistinen.

Olohuoneen sisustus, jossa sohvapöydän yllä on Lauha bambuvalaisin ja ruokapöydän yllä metallinen valkoinen bony riippuvalaisin.
Tuotteet vasemmalta oikealla: Bony-35 -riippuvalaisin, valkoinen, Lauha-riippuvalaisin

Tutustu myös: kuvagalleria ruokapöydän valaisimista vaalealle sekä tummalle ruokapöydälle, jonka kannen koko on 75×75 cm. Aukeaa uuteen välilehteen.

Millainen on skandinaavisen kodin valaistus?

Ideaalivalaistus skandinaavisessa kodissa rakentuu erittäin runsaan luonnonvalon varaan. Noh, lienemme kaikki yhtä mieltä siitä, että useinkaan se ei ole näillä leveysasteilla realistinen ajatus.

Luonnonvalon puuttumista pystyy kuitenkin kompensoimaan valaisimien määrällä. Valaisimia asetetaan ympäri kotia runsaasti ja valaisevasti.

Usein skandinaavisen tyylin kodit ovat myös vaaleita, jolloin valo heijastuu pinnoilta tilaan ja näin saadaan hieman huijattua lisää valoa kotiin.

Kuvassa Stockholm-L -lattiavalaisin

Olohuoneen sisustus jossa valkoinen lattiavalaisin Stockholm-L sekä luonnonvalkoinen sohva jossa koristetyynyjä.

Millaisia materiaaleja käytetään skandinaavisen tyylin valaisimiin?

Skandinaavisessa tyylissä suositaan luonnonmateriaaleja, puuta ja bambuja, mutta myös metallia, lasia ja muuta elämää kestäviä materiaaleja, joissa erityisesti käytännöllisyys korostuu. Skandinaavisessa tyylissä kontrastia haetaankin materiaaleista.

Onko skandinaavisen valaistuksen valo lämmin vai kylmä, himmeä vai kirkas?

Sisustuslehtien skandinaavisissa kodeissa valo on neutraalia ja kylmää, jopa kirkasta. Mutta se liittyy vain valokuvaamiseen.

Kuvassa Franz-riippuvalaisin, pronssi


Oikeassa elämässä valo on lämmintä, jota kodin vaaleat pinnat taittavat neutraalimpaan suuntaan. Usein kuitenkin, kun valoja on paljon jää valon väri hieman kellertäväksi ja tällöin puhutaankin lämpimästä valosta, joka on ehdottomasti skandinaavinen ominaisuus.

Kirkkaus kannattaa valita omien mieltymysten ja toiminnallisuuden mukaan, kun valo on kerroksellista, on sitä helppo muokata.

Skandinaavisen tyylin ei tarvitse maksaa enempää!

Skandinaavisen tyylin ei tarvitse maksaa mansikoita. Tässä alla esimerkit edullisesta valaisinpaketista olohuoneeseen sekä hieman hinnakkaammasta paketista.

Yläpuolella olevassa kuvassa olevat valaisimet ovat Jill-40 -riippuvalaisin sekä Sointu-P -pöytävalaisin valkoisena. Yhteenlaskettu hinta tälle kokonaisuudelle on maaliskuussa 2022 yhteensä 78,90 euroa. Tutustu Käytännöllisen skandikodin -tuotepakettiin tarkemmin täältä.

Näyttävyydestä puheenollen skandinaavisessa tyylissä! Tästäpä kattovalaisin Pyry, joka on valmistettu rottingista ja kaveriksi Cora-L -lattiavalaisin, jonka sävy on taitettu valkoinen. Maaliskuussa 2022 tämän yhdistelmän hinta on 248 euroa. Tutustu tähän Bohon skandikodin -tuotepakettiin tarkemmin täältä.

ValaisinMarketin suosituimmat skandinaavisen tyylin valaisimet

Suosituin on ehdottomasti Aava. Aava on kaunis, bambusta valmistettu riippuva kattovalaisin, jonka muotoilu ja rauhallinen värimaailma sopivat saumattomasti suomalaiseen kotiin. Aava on kokonsa ansiosta erinomainen valaisin esimerkiksi olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen.

Olohuoneen sisustus jossa bambua oleva kattovalaisin Aava, konjakin värinen sohva, taulu, pöytä ja maljakossa oksia.
Aava on bambusta valmistettu kattovalisin, joka istuu tyylikkäästi vaaleen olohuoneeseen.


Stockholm-P pöytävalaisin on myös erinomainen valinta skandinaavisen tyylin sisustajalle sen selkeiden linjojen ansiosta.

Bony-35 -riippuvalaisin, valkoinen, on yhdistelmä metallia ja puuta. Miellyttävä, pehmeä muoto sopii hyvin skandinaaviseen kotiin, esimerkiksi ruokapöydän ylle valaisimeksi.


Jill-40 -riippuvalaisin on raikas valaisinvalinta esimerkiksi olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, joihin se sopii erinomaisesti sekä kokonsa että rakenteensa vuoksi.


Keano-seinävalaisin valkoisena on muotoilultaan kauniin pelkistetty seinävalaisin. Tämä valkoinen, mattapintainen seinävalaisin saa koristeet kromatuista yksityiskohdista.

Mites sitten polttimot, mistä tietää, millaiset mihinkin valaisimeen pitää olla?

ValaisinMarketin valaisimen ostaessasi sinun ei tarvitse tietää tai pohtia sitä minkälainen polttimo juuri valitsemaasi valaisimeen sopii. Olemme määrittäneet jokaiselle tuotteelle suositeltuihin tuotteisiin polttimot, jotka sopivat juuri tähän valaisimeen.

Eivätkä saamasi suositukset ole mitä sattuu algoritmin määrittämiä, vaan suositukset on antanut henkilö, joka on todella nähnyt tämän tuotteen.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *