Plafondi, mihin tilaan se sopii?

Plafondi on kelpo yleisvalo ja se on yleensä ulkomuodoltaan kohtuullisen huomaamaton, joten sen sijoitus on helppoa mihin tahansa tilaan. Plafondi kiinnitetään suoraan kattoon ilman riippujohtoa.

Plafondi antaa erinomaisen yleisvalon, koska valo tulee ylhäältä. Sijaintinsa ansiosta valo heijastuu hyvin myös katosta. Tämä helpottaa täällä pohjolassa esimerkiksi siivoamista. Valkoinen lasiplafondi päästää parhaiten valoa läpi, eli on valon läpäisyteholtaan paras. Mitä tummempi plafondin lasi on, sitä vähemmän valoa pääsee läpi.

Valkoinen, sulkakuvioinen plafondi käytävän katossa.
Anser-40 -plafondi valkoisessa katossa
Anser-40 -plafondi ruskeassa katossa

Plafondi on äärettömän hyvä tiloihin, joissa kuljetaan valaisimen alta, eikä valaisin saa olla tiellä. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi lastenhuone, eteinen tai matalat ja ahtaat tilat, kuten vaatehuone.

Valkoinen, lasi plafondi valkoisessa puukatossa. Tilassa on valkoiset kaapit ja oliivinvihreät seinät. Hyllyssä on kodin tavaraa.
Esimerkiksi keittiössä tai kodinhoitohuoneessa on usein kattopistokepaikkoja, joiden alta on päästävä kulkemaan. Näihin paikkoihin plafondi on ehdottomasti hyvä vaihtoehto sijaintinsa sekä valon määrän ansiosta. Kuvassa on Domus-40 -plafondi.

Millaisia valaisimia kannattaa yhdistellä plafondin kanssa?

Plafondin kanssa yhdistettäviä valaisimia voivat oikeastaan olla mitkä tahansa muut, mutta spottivalaisinten kanssa saman tilan kattoon näitä ei suositella.

Jos samassa tilassa on plafondin lisäksi pöytävalaisin, lattiavalaisin ja kattovalaisin, on valon määrää helppo vaihdella tunnelman ja toiminnallisuuden mukaan.

Onko plafondin asennus vaikeaa?

Asennuksen helppous on aina tapauskohtaista ja riippuu täysin kyseisen plafondin ominaisuuksista. ValaisinMarkettiin olemme kuitenkin valinneet nimenomaan sellaisia plafondeja, joiden asentaminen on helppoa koukkukiinnityksen sekä valmiiksi asennetun kattopistokkeen ansiosta.

Mikäli koukkukiinnitys ei terminä sano mitään, lue koukkukiinnityksestä lisää täältä.

Valikoimaamme kuuluu esimerkiksi laajasti plafondeja, jotka asennetaan seuraavan videon ohjeiden mukaisesti:

Tällä videolla asennetaan plafondivalaisin, jossa on erillinen kalusteosa ja varjostin. Kaluste asennetaan ensin ja lopuksi laitetaan lasi paikoilleen.

Näiden ohjeiden mukaisesti asennetaan esimerkiksi Anser-40, Vedette sekä Domus-40 -plafondit. Tämä ohjevideo löytyy myös tuotteiden tiedoista, ja lisäksi saat linkin tähän ohjevideoon ostaessasi ValaisinMarketista plafondin, joka asennetaan tämän videon mukaisesti.

Tästä linkistä pääset selaamaan suoraan plafondeja, joissa on tuo yllä mainittu koukkukiinnitys sekä kattopistoke valmiina.

Polttimon vaihtaminen plafondiin

Plafondia ei tarvitse irrottaa kokonaan katosta vaihdon ajaksi. Pelkkä kuvun irrottaminen riittää. Valaisimen siivous ja pölyjen pyyhintä helpottuu siis huomattavasti.

Plafondin kupu kannattaakin polttimon vaihdon yhteydessä huuhdella juoksevan veden alla ja kuivata huolellisesti. Näin kerääntyneen pölyn ja lian saa kätevästi samalla pois.

Koko valaisinta ei tarvitse katosta irrottaa, jotta polttimot saa vaihdettua. Esimerkiksi alla olevista kuvissa olevista tuotteista tarvitsee vain irrottaa kiristysnuppi, jotta saat lasin irti. Tämän jälkeen saat vaihdettua polttimot.

Vedette-plafondista ei tarvitse kuin ruuata nuppi auki ja irrottaa lasi, jotta saat sen puhdistettua perusteellisesti.
Valkoinen lasinen plafondi keittiön katossa.
Aska-plafondin polttimot vaihdetaan kiertämällä kiristysnuppi auki, jonka jälkeen lasin saa pois ja lamput vaihdettua.

Millainen on ValaisinMarketin plafondivalikoima?

ValaisinMarketista löydät laajan valikoiman plafondeja aina hillitystä ja pelkistetystä hieman koristeellisempiin saakka. Hinnat alkavat 20 eurosta, joten erittäin hyvän yleisvalon saa jo edullisesti!

Tutustu plafondivalikoimaamme!

Plafondin sijoittaminen kodin eri huoneisiin

Onko sinulla mielessä jo jokin kodin tila, johon ajattelisit, että plafondi voisi olla hyvä, mutta voisit kaivata vielä hieman lisätietoa?

Tutustu artikkeleihimme kodin eri huoneiden valaistussuunnittelusta:

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *