Seinävalaisimen asennus

Seinävalaisimissa on olemassa erilaisia asennustapoja, ja tässä artikkelissa käymme läpi niistä kolme. Seinävalaisimen asennus voi tapahtua joko:

Kuvassa on musta Lacus-S -seinävalaisin

Seinävalaisin pinta-asennuksella

Pinta-asennus on seinävalaisimelle hyvin tyypillinen asennustapa, ja se tarkoitaa, että valaisimen voi asentaa periaatteessa mihin tahansa; se ei tarvitse asennusta varten erillistä seinävalaisinrasiaa.

Pinta- asennettavan valaisimen rungossa on joko reikä/reiät, mistä kiinnitys ruuvilla/ruuveilla seinään tehdään (esim. Keano-seinävalaisimet), tai sitten valaisimen seinäosan pohjassa on erillinen irrotettava kiinnityslevy joka kiinnitetään ruuvilla/ruuveilla seinään (esim. Triton-S seinävalaisimet).

Virta näihin pinta-asennettaviin seinävalaisimiin tulee valaisimessa olevan pistokkeellisen virtajohdon kautta. Virtakytkin voi olla joko johdossa (esim. Adele-seinävalaisimet) tai valaisimen rungossa (esim. Aprikola-seinävalaisimet).

Valkoinen, lasinen seinävalaisin pinkillä seinällä eteisessä.
Esimerkiksi Aaria-S -seinävalaisimen asennus tapahtuu pinta-asennuksena. Valaisimen rungossa olevan reikä, josta valaisin kiinnitetään ruuvilla reinään.

Esimerkiksi näissä seinävalaisimissa asennus tapahtuu pinta-asennuksena:

Nipistinasennus

Nipistinasennuksella tarkoitetaan, että valaisimessa on jonkinlainen puristusmekanismi, jolla sen voi asentaa esimerkiksi pöydän reunaan, hyllyn kulmaan tai tuolin selkänojaan.

Asennus ei näin ollen kaipaa esimerkiksi ruuvilla seinään kiinnittämistä, ja paikkaa on helppo vaihdella.

Harmaa pöytävalaisin lukuvalona sängyn vieressä.
Iltasadun lukeminen onnistuu Pipsa-lukuvalon valossa.

Seinävalaisimia, jotka voi asentaa nipistimellä:

Kiinteästi asennettava seinävalaisin

Seinävalaisimet, joiden asennustapa on kiinteä, vaativat sen, että seinässä on seinävalaisinrasia. Vanhemmissa rakennuksissa seinästä useinmiten tulevat pelkät johdot.

Entä, jos tuotteen tiedoissa mainitaan useampi kiinnitystapa?

Joissain tuotteissa saattaa olla asennustapana mainittuna sekä pinta-asennus että nipistin. Tämä tarkoittaa sitä, että valaisimen voi asentaa kummalla tahansa tapaa, eli nipistimen lisäksi valaisimen rungosta löytyy seinäkiinnitystä varten reikä, josta se on mahdollista asentaa ruuvin tai naulan avulla seinään.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *