Millainen valaisin makuuhuoneeseen

Oletko etsimässä kattovalaisinta makuuhuoneeseen? Tässä muutama vinkki, joita huomioida valisinta hankittaessa.

Pistokepaikan sijainti

Sillä, missä kohtaa huonetta valaisinpistokepaikka on sijoitettu, on huomattava merkitys valaisimen hankinnassa.

Mikäli valaisinpistokepaikka on kulkuväylän kohdalla, kannattaa harkita joko plafondia tai kohdevalaisinta. Molemmissa tapauksissa saat hyvän yleisvalon, ja alta mahtuu edelleen kulkemaan.

Monet ripustettavat valaisimen näyttävät toki hyvältä vielä hyvin lähelle kattoa ripustettunakin, joten näitäkään ei kannata kokonaan sulkea pois. Huoneen korkeus ja oma pituus myös vaikuttavat suuresti tähän.

Sängyn yläpuolella oleva pistokepaikka antaa joustavuutta. Tällöin myös enemmissä määrin ripustettavat valaisimet ovat toimiva ratkaisu, tai esimerkiksi näyttävä kristallikruunu.

Materiaali

Mikäli pistokepaikka on sängyn yläpuolella, kannattaa harkita tarkasti, haluatko lasisen riippuvalaisimen. Vahinkoja harvemmin suunnitellaan etukäteen, ja sängyn yläpuolella hajonnut valaisin voi saada vahinkoa aikaiseksi. Jos harkitset riippuvaa valaisinta, kannattaa miettiä muita materiaaleja, kuten kangasta ja metallia.

Esimerkiksi seuraavat ripustettavat kangasvalaisimet sopivat mainiosti makuuhuoneeseen:

Makuuhuoneen metallisena riippuvalaisimena toimivat esimerkiksi seuraavat tuotteet:

Millaisia asioita makuuhuoneen valiaismen tulisi ratkaista?

Tarvitsetko makuuhuoneessasi paljon valoa? Valaisimen kantojen määrä vaikuttaa tähän, sekä valittujen lamppujen valoteho. Lumen-arvo kertoo, millainen valoteho polttimossa on. Unohda siis watit, ja keskity lumen-arvoon.

Monikantaisia valaisimia valaisimia löydät mm. kohdevalaisimista, joiden valopisteet ovat helposti käännettävissä tarvittavaan suuntaa. Paljon valoa antavat myös erilaiset kattokruunut, joilla kruunaat makuuhuoneen samalla näyttävästi.

Vai kaipaatko jotain hellempää, jolla herätä leppeämmin aamuun? Pienempi määrä kantoja ja pienempi valoteho auttavat tähän. Nykyään on myös saatavilla LED-polttimoita, joiden kupu on mattapintainen. Tämä pehmentää valoa.

Uudelleensisustaminen

Oletko innokas uudelleen-järjestelijä? Tätä kannattaa miettiä valaisinta hankittaessa: ovatko kalusteet todennäköisesti hyvin samoissa paikoissa vai vaihtuuko järjestys useinkin?

Jos olet uuttera rymsteeraaja, kannattaa hankita lähelle kattoa tulevaa valaisinta eli plafondia tai kohdevalaisinta. Tällöin kattovalaisin ei ole tiellä sisustaessa, eikä haittaa, vaikka kulkuväylä jäisi valaisimen alle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *